Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

28 травня до Дня Києва в столиці відбудеться 25-й благодійний «Пробіг під каштанами»

23 травня 2017 року, 16:01

28 травня з 9:00 до 15:00 у рамках святкування Дня Києва відбудеться ювілейний, 25-й, Відкритий легкоатлетичний благодійний «Пробіг під каштанами», до якого, за очікуваннями організаторів, доєднається рекордна кількість учасників – близько 10 тисяч осіб. Це наймасовіша спортивно-благодійна акція в Україні, яка з 1993 року триває щорічно за підтримки КМДА.

Із 2002 року зібрані в рамках проекту кошти – загалом понад 380 тисяч доларів – спрямовують на придбання необхідного обладнання та витратних матеріалів для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Кожен охочий зможе обрати свій варіант забігу. Так, для малечі 6-14 місяців, які ще не вміють самостійно ходити, передбачено «Пробіг в ходунках». Також розроблено маршрути для дітей до 15 років, для учасників зі спеціальною спортивною підготовкою, для спортсменів на візках, а також для тих, хто не має спеціальної підготовки.

Місце зустрічі – Михайлівська площа. Звідти учасники благодійного пробігу вирушать за маршрутом: Володимирський проїзд – Софійська площа – вул. Володимирська – вул. Богдана Хмельницького – вул. Хрещатик – розворот біля Майдану Незалежності та в зворотному напрямку.

Звертаємо увагу водіїв, що за маршрутом пробігу планується обмеження руху транспорту, про що буде повідомлено додатково.

Щоб взяти участь у пробігу необхідно зробити благодійний внесок

Зареєструватись та отримати додаткову інформацію можна на офіційній сторінці події і в мережі Фейсбук.

 

Довідково.

За інформацією організаторів, завдяки учасникам пробігу 2010 року в Центрі з’явився єдиний в Україні апарат екстракарпоральної мембранної оксигенації («Штучне серце»), а в 2013 році придбано контрапульсатор CS300 (третій в Україні) – апарат, який забезпечує адекватний кров’яний тиск у момент, коли маленьке серце не може зробити це самостійно. У 2014 році на кошти, зібрані учасниками пробігу, Центр обладнали автономною системою опалення та нагріву води. У 2015 році БФ «Пробіг під каштанами» придбав для Центру кардіомонітори А8 і М9500, а також сплатив за необхідні діагностичні та ремонтні роботи обладнання клініки на загальну суму понад 1 000 000 гривень.

Торік же зібрані кошти стали частиною необхідної суми для заміни рентгенівських трубок у ангіографічній установці. Цей апарат – «золотий стандарт» для обстежень пацієнтів і проведення операцій без розрізу, на якому щодня проходили обстеження та оперувалися до 10 дітей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]