Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ лідирує за темпами створення додаткових місць для дітей у дитячих садочках – Олена Фіданян

27 грудня 2017 року, 14:52

Київ є лідером серед регіонів за темпами розширення мережі дитячих садочків і створення додаткових місць у вже працюючих закладах дошкільної освіти. Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян за результатами моніторингу Міністерства освіти і науки України.

«У 2017 році Київ створив понад 3,5 тисячі додаткових місць у закладах дошкільної освіти. Протягом року побудовано, реконструйовано та відкрито 10 дитячих садочків, а районами створено понад 1,5 тисячі додаткових місць у вже працюючих закладах дошкільної освіти. Це найкращий показник серед регіонів України», – зазначила Олена Фіданян.

Кожного року міська влада працює над тим, щоб подолати черги у дитячі садочки Києва. Якщо три роки тому черга у дитсадки столиці складала понад 15 тисяч дітей, то за три роки завдяки будівництву нових, реконструкції та збільшенню місць в існуючих садках її вдалося зменшити майже втричі.

Директор Департаменту додала, що Київ має найбільшу кількість вихованців у дитячих садочках серед регіонів – понад 112 тисяч дітей.

Найбільша потреба у місцях для дітей 3-4 років, батькам яких потрібно виходити на роботу. А от місця для дітей старшої вікової групи у дитячих садочках міста є. Також при виборі закладу батьки часто орієнтуються на розташування садка: здебільшого кияни шукають садочок біля власного будинку, тому розподіл місць нерівномірний. У деяких мікрорайонах заклади переповнені на понад 150%, а деякі садочки мають вільні місця – наприклад, на масиві Лісовий і навіть у Печерському районі.

За даними системи електронного запису дітей до закладів дошкільної освіти, у дитячих садочках столиці наразі є близько 3 тисяч вільних місць для дітей різної вікової категорії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]