Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

При перших проявах недуги необхідно викликати лікаря і до його приходу залишатися з дитиною вдома – Валентина Гінзбург

09 січня 2018 року, 15:49

При перших проявах недуги необхідно викликати лікаря і до його приходу залишатися з дитиною вдома. Це головне, що мають зробити батьки, якщо виникає підозра на інфекційні хвороби у дитини – наголосила директор Департаменту охорони здоров’я, доктор медичних наук Валентина Гінзбург.

Вона вкотре зауважила, що не дотримуючись цієї рекомендації батьки не лише шкодять власній дитині, а й наражають на небезпеку інших.

«Переважна більшість інфекційних захворювань – зокрема й таких як кір, вітряна віспа, краснуха – передаються повітряно-крапельним шляхом і починаються із симптомів звичайної застуди чи ГРВІ: нежить, кашель, незначне підвищення температури. Більш характерні симптоми (наприклад, висип) спочатку можуть бути взагалі непомітними, проте людина вже є розповсюджувачем небезпечного вірусу. Тільки лікар може поставити правильний діагноз і призначити адекватне лікування», – розповіла Валентина Гінзбург.

Вона повідомила, що сьогодні у Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні перебувають 14 дітей, хворих на кір. Дванадцять із них поступили до стаціонару з початку цього року.

«Неважко зрозуміти, що таке зростання захворюваності пов’язане з тим, що під час канікул діти відвідували різноманітні святкові масові заходи, де окрім гарного настрою ділилися один із одним і бацилами. На жаль, тут лікарі безсилі, це – зона відповідальності батьків, які мають пильнувати за станом здоров’я свого малюка та вчасно відповідно реагувати, щоб убезпечити його та інших дітей», – впевнена Валентина Гінзбург.

Вона нагадала про три основні правила, яких необхідно дотримуватися при виникненні симптомів ГРВІ та інших інфекційних хвороб: залишатися вдома, не займатися самолікуванням та викликати лікаря.

«І ще одне: якщо лікар наполягає на госпіталізації – у жодному разі не відмовляйтеся», – закликала Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]