Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці активно триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2017 року

30 січня 2018 року, 11:18

Головне управління ДФС у м. Києві нагадує, що з 1 січня 2018 року триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2017 року. Зокрема, в столиці вже подано 848 декларацій про майновий стан і доходи на загальну суму задекларованого доходу понад 236 мільйонів гривень.

За інформацією управління, Податковим кодексом України встановлено граничний термін подання декларації – до 1 травня 2018 року. Декларація подається до центру обслуговування платників державної податкової інспекції за місцем проживання.

Як відомо, у нормах щодо декларування доходів громадян відбулись певні зміни. Перша з них – це зміна форми декларації про майновий стан і доходи, яку викладено у новій редакції (форму доповнено рядком 10.9.1.) Окрім того, торік внесено зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких скасовано обмеження з розміру суми, сплаченої за навчання, яку платник податку може включити до податкової знижки за наслідками звітного року, а також обмеження щодо навчального періоду, за який здійснено таку сплату. До того ж, за результатами 2017 року платник податку може скористатися правом на отримання податкової знижки, пов’язаної з навчанням члена сім’ї першого ступеня споріднення, незалежно від того, чи одержує такий член сім’ї заробітну плату.

Також внесеними змінами передбачено: якщо громадянин отримує спадщину або подарунок від члена сім’ї другого ступеня споріднення, то такий дохід оподатковується за нульовою ставкою податку.

Більш детальна інформація на субсайті ГУ ДФС у м. Києві у банері «Деклараційна кампанія – 2018».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]