Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До програми здешевлення кредитів для підприємців долучаються ще кілька банків

31 січня 2018 року, 9:56

До програми фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва, яка реалізовується Київською міською державною адміністрацією спільно з Німецько-Українським фондом (НУФ) за підтримки Уряду Німеччини та Європейського Союзу, долучаються ще кілька банків. Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«У 2018 році в бюджеті столиці на фінансування цієї програми передбачено 10 мільйонів гривень, до її реалізації вже долучились ПАТ «Кредобанк» та ПАТ «Укргазбанк». На фінальній стадії підписання договорів іще з кількома банками, що висловили зацікавленість у співпраці в рамках програми», – підкреслив Дмитро Давтян.

Відповідно до Положення, затвердженого рішенням Київської міської ради від 21.09.2017 № 46/3053, фінансово-кредитна підтримка надається шляхом компенсації 50% номінальної відсоткової ставки за кредитами, наданими банками-партнерами. Напрацьований механізм компенсації дозволяє зменшити процентну ставку за кредитом до близько 9%, що є найнижчим показником в Україні.

Підприємцям пропонується максимально спрощений механізм отримання фінансово-кредитної підтримки: позичальниками можуть бути суб’єкти господарювання – резиденти України, що зареєстровані в Києві, виробничі потужності яких розміщені в столиці та які підпадають під визначення суб’єктів малого та середнього підприємництва згідно з положенням Господарського кодексу України. Фінансуватимуть пріоритетні для міста галузі промисловості, створення освітньої інфраструктури та надання послуг у сфері житлово-комунального господарства.

Процедура не потребує безпосереднього звернення підприємця до влади міста. Усі погодження відбуватимуться між банком-партнером і КМДА.

Дмитро Давтян зауважив, що запропоноване київською владою доступне кредитування з мінімальною відсотковою ставкою дозволить столичним підприємцям отримати поштовх до розвитку власного бізнесу, модернізувати виробничі потужності та створити нові робочі місця.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]