Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

5 жовтня на Співочому полі урочисто відкриється «музичний» Фестиваль хризантем

03 жовтня 2018 року, 16:32

5 жовтня о 12:00 відбудеться урочисте відкриття Фестивалю хризантем – традиційної осінньої виставки на території Печерського ландшафтного парку «Співоче поле», організованої КО «Київзеленбуд».

Цього разу квіти можна буде не лише побачити, а й «почути»: дизайнери 10 районних КП УЗН Києва перетворять хризантеми на яскраві ноти. Понад 25 тисяч хризантем різних сортів і кольорів символізуватимуть мелодії блюзу, джазу, кантрі, металу, лаунжу, рок-н-ролу, диско, твори Баха, групи «Beatles», аргентинського танго.

«Кажуть, що хризантема – це останній акорд в осінній симфонії фарб. І відвідувачі зможуть сповна насолодитися цим «звучанням». У прямому та переносному сенсі. Співоче поле перетвориться на справжній концертний зал, який поєднає різні музичні жанри в одному фестивалі! Існує близько 40 видів хризантем, і більшість із них представлені тут», – розповіла в. о. генерального директор КО «Київзеленбуд» Наталія Бєлоусова.

Виставка розташується на 10 локаціях загальною площею майже 2000 кв. м. Для оформлення композицій використано також об’ємні конструкції, мармурову крихту, декоративну щепу, елементи з фанери та металу. Деякі конструкції сягають до 3 м у висоту.

«Ми провели невеликий експеримент – вмикали симфонічну музику у теплицях із хризантемами, і побачили, що квіти ростуть швидше під ці мелодії. Тож спільно з КО «Київзеленбуд» вирішили створити не просто 10 унікальних квіткових композицій, а й «заграти» персональний «музичний концерт» біля кожної з них», – сказав керівник компанії-оператора Співочого Поля «Grand Event» Денис Погорєлко.

За його словами, спеціально до фестивалю були створені музичні інструменти зі штучної трави.

Триватиме експозиція до 28 жовтня.

Акредитація представників ЗМІ до 18:00 4 жовтня за тел.: (097) 827-55-50, [email protected] (прес-секретар КО «Київзеленбуд» Тетяна Фальчук).

Місце проведення: вул. Лаврська, 33.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]