Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До строкової служби цієї весни планують призвати понад 560 киян

27 березня 2018 року, 13:05

До строкової служби цієї весни планують призвати 563 киянина. Такі плани озвучив під час засідання міської призовної комісії її очільник, заступник голови КМДА Дмитро Давтян. Із зазначеної кількості киян до Збройних Сил України призвуть 358 осіб, до Національної гвардії України – 135 осіб, до Державної прикордонної служби України – 40 осіб та до Державної служби спеціального транспорту України – 30 осіб.

За словами заступника голови КМДА, явка призовників наразі дуже низька.

«Маємо разом із районними комісарами та головами райдержадміністрацій докласти всіх зусиль, щоб виконати поставлені завдання. Покладаємо надію на інформування через житлово-експлуатаційні організації, однак поки вони не показали високої ефективності. Так, за результатами 2-3 сповіщень до призовних дільниць з’являються лише близько 3% громадян призовного віку», – зазначив Дмитро Давтян.

Нагадаємо, що Київська міська призовна комісія з проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-травні 2018 року була створена згідно з розпорядженням КМДА №435.

Згідно з документом, голови районних в місті Києві державних адміністрацій мають підвести підсумки осіннього призову 2017 року та організувати роботу з підготовки та проведення весняного призову 2018 року; утворити районні комісії та затвердити їхній склад, забезпечити районні військові комісаріати автомобільним транспортом, укомплектувати районні лікарські комісії лікарями-спеціалістами та забезпечити їх медикаментами, медичним інструментарієм. Окрім того, організувати доведення до керівників підприємств, установ, організацій і навчальних закладів, що вони забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць на вимогу військових комісаріатів.

Також, згідно з розпорядженням, Департамент охорони здоров’я КМДА, у своє чергу, має забезпечити роботу військово-лікарської комісії Київського міського військового комісаріату з 19 березня до 15 червня 2018 року з метою проведення контрольного медичного огляду призовників.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]