Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комітет Верховної Ради підтримав законопроект щодо узгодження процесу ліцензування «Київтеплоенерго»

04 квітня 2018 року, 18:24

Сьогодні Комітет із питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради України підтримав проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо зміни права власності та особливості правонаступництва у сфері енергопостачання) № 8012 від 07.02.2018 року.

Нагадаємо, відповідно до рішення Київської міської ради, 27 квітня 2018 року припиняється дія угоди між КМДА та АЕК (нині – ПАТ) «Київенерго» на управління об'єктами теплоенергетичного комплексу. Планується, що функції «Київенерго» візьме на себе комунальне підприємство «Київтеплоенерго». При цьому, процедура передачі на баланс «Київтеплоенерго» об'єктів теплопостачання досі триває.

Законопроект передбачає надання права комунальному підприємству «Київтеплоенерго» здійснювати господарську діяльність, використовуючи ліцензії ПАТ «Київенерго», та усуває ризики, що виникають через законодавчу неврегульованість питання. Адже в процедурі отримання ліцензій для «Київтеплоенерго» наразі існує низка регуляторних неузгодженостей, що не дозволяє в найшвидші терміни отримати відповідні ліцензії. Прийняття документу дозволить забезпечити стабільне тепло- та водопостачання Києва.

Нагадаємо, міська влада Києва ініціювала та наполягає на прийнятті законопроекту № 8012 для того, щоб уникнути технічних та технологічних ризиків, забезпечити безперебійність надання послуг киянам.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]