Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

18-25 квітня у столиці триватиме Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця

06 квітня 2018 року, 11:05

Із 18 до 25 квітня у Києві відбудеться ХІІ Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця. Цього року в конкурсі візьмуть участь музиканти двох вікових категорій – групи «Горовиць-Дебют» (до 14 років) та молодшої категорії (9-15 років). Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

Прослуховування конкурсних виступів І-ІІ турів конкурсу відбудуться з 19 до 23 квітня у Великій залі Київського будинку вчених НАН України (вул. Володимирська, 45-А). Виступи учасників ІІІ туру та урочиста церемонія нагородження переможців триватимуть 24-25 квітня у Колонній залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України (Володимирський узвіз, 2).

Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця – єдиний в Україні конкурс, який із 2004 року є членом Всесвітньої Федерації міжнародних музичних конкурсів (WFIMC), що за своїм статусом дорівнюється до таких організацій як Олімпійський комітет, ФІФА, ЮНЕСКО, ВОЗ. Конкурс започаткований у 1995 році, вшановує пам’ять славетного, легендарного піаніста Володимира Горовиця, який народився і отримав освіту в Києві. За роки існування у конкурсних змаганнях взяли участь понад 1200 молодих музикантів із 33 країн світу («Горовиць-Дебют», Молодша, Середня та Старша групи).

Окрім того, це єдиний вітчизняний конкурс, при якому з 1998 року існує «Школа виконавської майстерності» (із 2000 року – Міжнародна «Літня музична академія»). За ці роки 692 молодих музиканта з 18 країн світу отримали майстер-класи відомих музикантів-педагогів із Австралії, Білорусі, Великої Британії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Російської Федерації, США, Туреччини, Франції та України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]