Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

7 вересня громадські монітори прозвітують про роботу в проекті «Чесна парковка»

06 вересня 2017 року, 13:44

7 вересня о 10:00 відбудеться прес-брифінг, під час якого громадські монітори прозвітують про роботу в проекті «Чесна парковка». Під час заходу розкажуть про результати моніторингу паркувальних майданчиків столиці, досвід роботи із паркувальниками та особливості комунікації із водіями.

Спікери:

  • Денис Матюк, громадський монітор проекту «Чесна парковка»;
  • Павло Кучапін, громадський монітор проекту «Чесна парковка»;
  • Віта Жигаліна, громадський монітор проекту «Чесна парковка»;
  • Назарій Омелянович, громадський монітор проекту «Чесна парковка»;
  • Вікторія Онищенко, громадський монітор проекту «Чесна парковка».

 

Місце проведення: вул. Хрещатик, 2, приміщення «Українського кризового медіа-центру».

 

Довідково.

Із 6 червня до 1 вересня в столиці проходив проект громадського моніторингу паркування #Чесна_парковка. Група громадських моніторів досліджувала паркувальні майданчики в центральній частині Києва. Проект мав на меті дізнатися, скільки грошей може отримувати місто від оплати паркування за умови роботи майданчиків із безготівковими способами оплати та новими паркувальниками, а також популяризувати серед водіїв столиці безготівкові способи оплати паркування.

На першому етапі проекту до дослідження долучились «чесні паркувальники» – нові працівники КП «Київтранспарксервіс». Вони були відібрані громадськими експертами серед претендентів без попереднього досвіду роботи в паркуванні та пройшли спеціальні тренінги. Вже перші результати проекту продемонстрували, що в середньому половина водіїв не сплачувала за паркування, а «старі» паркувальники використовували різні схеми для збирання з водіїв необлікованої готівки, яка потім зникала в невідомому напрямку.

На «чесних парковках», тобто майданчиках, де працювали нові паркувальники та монітори, надходження від оплати паркування збільшилися у 2-5 разів. Такі результати не змогли ігнорувати в КМДА. Не в останню чергу через дані «Чесної парковки» Київський міський голова прийняв рішення перевести оплату паркування на безготівкові способи, тим самим знищивши одну із основних схем отримання необлікованої готівки паркувальниками. Враховуючи це рішення, з 10 серпня розпочався новий етап проекту «Чесна парковка». Нові паркувальники звільнилися з роботи в «Київтранспарксервісі», а громадські монітори продовжили дослідження, охопивши паркувальні майданчики в усіх районах столиці.

«Чесна парковка» – це спільний дослідницький проект громадськості та міської влади з метою забезпечення громадського моніторингу надходжень від оплати паркування та популяризації безготівкових способів оплати паркування серед водіїв столиці.

Основні проблеми у сфері паркування, на вирішення яких спрямований проект:

  • безконтрольний обіг готівки від оплати паркування водіями в руках паркувальників;
  • відсутність відкритої та доступної інформації про надходження від оплати паркування до КП «Київтранспарксервіс» та міського бюджету;
  • недостатня поінформованість отримувачів послуг паркування (водіїв) про альтернативні готівковому способи оплати та їхні переваги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]