Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

14-17 жовтня в Києві триватиме Міжнародний фестиваль мистецтв «Київський розпис»

11 жовтня 2021 року, 15:04

14 жовтня о 10:00 в фойє культурно-мистецького комплексу «Співоче поле» відбудеться урочисте відкриття Міжнародного фестивалю мистецтв «Київський розпис». Її організатор – Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень за підтримки Департаменту культури України.

На виставці «Київський розпис», яка триватиме з 14 до 17 жовтня, будуть представлені виставки художників та майстрів декоративно-прикладного мистецтва, традиційних предметів побуту. Зокрема, роботи народних майстринь і мисткинь: Людмили Вітковської, Світлани Сігіди, Ольги Машевської, Ангеліни Пан, Наталії Бойко, Наталії Рогозіної, Марії Семиног, Олени Коломієць.

Родзинкою експозиції стануть роботи, які нещодавно були передані Центру картинною галереєю імені Григорія Синиці Національного технічного університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського». Також будуть представлені роботи 70-х – 90-х років ХХ століття дитячої експериментальної студії народного розпису «Оранта», де використовувалась спеціальна методика пробудження художньої етно-генетичної пам’яті людини, що розроблена мистецтвознавцем Григорієм Мєстєчкіним – сподвижником відомого українського художника Григорія Синиці.

14 жовтня з 12:00 до Дня захисників і захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва на святковій сцені Співочого поля пройде концертна програма.

Протягом фестивалю його учасники та гості на майданчику амфітеатру зможуть долучитись до створення демонстраційного панно «Київські розписи». Окрім цього, проходитимуть концерти, воркшопи, презентації, майстер-класи, конкурси тощо. Майстри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва проводитимуть майстер-класи з виготовлення листівок, сувенірів та подарунків.

17 жовтня з 13:00 у фойє комплексу «Співоче поле» відбудеться фінісаж фестивалю з концертною програмою та нагородженнями.

Місце проведення: вулиця Лаврська, 41, культурно-мистецький комплекс «Співоче поле».

Довідково.

Міжнародний фестиваль мистецтв «Київський розпис» – це унікальний майданчик для відродження, збереження і розвиту національних культурних традицій через виявлення елементів нематеріальної культурної спадщини, підтримки культурного розмаїття, створення культурного продукту, поширення його в часі та просторі із застосуванням різних засобів та методів. Фестиваль стане унікальним комунікативним каналом між митцями, виробниками, науковцями, зацікавленими сторонами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]