Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

49,1 млрд грн - прогнозовані доходи бюджету міста у 2018 році

12 грудня 2017 року

49,1 млрд грн - прогнозовані доходи бюджету міста у 2018 році

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати розглянули проект бюджету міста Києва на 2018 рік.

Відповідно до документу, дохідну частину головного кошторису столиці у наступному році оцінюють у понад 49 мільярдів гривень.

«Доходи міста наступного року становитимуть 49,1 мільярда гривень. У нас лишається в пріоритеті незмінність базових ставок оподаткування та поліпшення адміністрування за окремими напрямами. Загалом прогнозується, що показники бюджету-2018 перевищуватимуть цьогорічні на 2,9 мільярда гривень. Зазначу, що ще 0,6 мільярда гривень може отримати столиця в наступному році за рахунок митного експерименту», – повідомив голова постійної комісії з питань бюджету Андрій Странніков.

Щодо видаткової частини: поточні видатки складатимуть 38,8 мільярда гривень, капітальні – 10,3 мільярда.

«Загалом, найбільше коштів наступного року міська влада планує спрямувати на освіту киян. Дану галузь пропонується профінансувати на 13,6 мільярда гривень. 9, 2 мільярда гривень плануємо направити на охорону здоров’я та 8,6 мільярда – на соціальний захист містян», – зазначив Андрій Странніков.

Безпрецедентну суму планують спрямувати на транспортну галузь. Йдеться про майже 5 мільярдів гривень. Це найбільше за всі попередні роки, кажуть у мерії.

Житлово-комунальна сфера отримає 1,6 мільярда гривень, майже мільярд – культура та півмільярда – спорт.

Головний кошторис міста на 2018 рік мають винести на розгляд депутатів КМР на засіданні 14 грудня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]