Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

500-річний дуб оголошено пам'яткою природи місцевого значення

14 вересня 2017 року

500-річний дуб оголошено пам'яткою природи місцевого значення 

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати оголосили 500-річний дуб ботанічною пам'яткою природи місцевого значення.

Дерево знаходиться на території Голосіївського району на території урочища «Лиса гора». Це найстаріший з дубів Лисої гори, він є частиною не вирубаної Голосіївської пущі, лісу, який за своїми характеристиками не поступається  славетній біловезькій Пущі. Дерево отримало ім’я творця ідеї заповідності, професора Григорія Кожевнікова «Дуб Григорія Кожевнікова»

Клопотання оголосити відповідний дуб ботанічною пам'яткою природи місцевого значення надійшло від Київського еколого-культурного центру. Там зазначили, що дуб перебуває під загрозою, адже вже постраждав від нерозумних туристів, які розкладають багаття на лісовій галявині біля його коренів. 

Рішення дозволить забезпечити сприятливі умови для збереження цінних екземплярів рослинного світу столиці та проведення наукових досліджень.

Рішення підтримали 96 депутатів. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]