Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

5 червня у Києві відбудеться Всеукраїнський велодень

01 червня 2021 року, 14:42

5 червня у столиці відбудеться акція «Всеукраїнський велодень в Києві». Акція буде проходити у форматі масового параду велосипедистів та користувачів легкого персонального транспорту центральними вулицями міста. Ініціативу громадської організації «Всеукраїнський Велодень Київ» щодо проведення заходу підтримано розпорядженням КМДА № 1204. Підтримка акції міською адміністрацією є продовженням роботи зі створення безпечних умов для руху на міських вулицях для всіх категорій мешканців.

Як повідомляють організатори, очікувана кількість учасників акції у Києві – 10 тисяч осіб. У 2021 році Велодень відсвяткує 15 років.

Почнеться акція о 10:00 із традиційного групового фото на Софійській площі. Після цього, об 11:00, велосипедисти рушать за маршрутом, який опубліковано на сайті організаторів заходу.

Зауважимо, що з 09:00 на час проведення заходу за маршрутом проведення Всеукраїнського велодня буде обмежено рух транспорту.

Програму акції продовжить велофестиваль Велодня у парку «Муромець». Там проведуть гру «Велоквест в пошуках таємниць острову», аматорські змагання на гірських велосипедах, конкурси, лотереї, працюватиме дитяча зона (перегони на дитячих велосипедах, навчання правилам дорожнього руху, територія творчості), проведуть тренінги з надання першої домедичної допомоги, працюватиме фудкорт, фотозони і зони відпочинку для велосипедистів. Закінчення заходу у парку «Муромець» заплановане о 20:00.

За інформацією організаторів заходу, акція «Всеукраїнський велодень» – найбільша подія велосипедистів міста, які раз на рік збираються разом, щоб провести парад центральними вулицями міста. Метою акції є привернення уваги до необхідності створення безпечних умов для пересування велосипедом і легким персональним транспортом, популяризації активного та здорового способу життя. Акція проходить у багатьох містах і всіх обласних центрах України та має національний масштаб.

Кількість велосипедистів стрімко збільшується, і цьогоріч до акції приєднаються самокатники, моноколесники, ролери, скейтери (ЛПТ – легкий персональний транспорт).

Нагадаємо, що у 2021 році КМДА планує збільшити протяжність велоінфраструктури Києва на 100 км. Так, фахівці розробили нові схеми організації дорожнього руху 48 вулиць, на яких буде влаштована велоінфраструктура загальною протяжністю понад 66 км. Ще близько 32 км – проєктуються.

Більш детальну інформацію про акцію можна дізнатися на офіційному сайті https://www.bikedaykyiv.org.ua.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]