Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Аеропорт «Київ» можуть перейменувати на честь авіаконструктора Сікорського

24 січня 2018 року

Аеропорт «Київ» можуть перейменувати на честь авіаконструктора Сікорського

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили проект рішення, який передбачає перейменування Міжнародного аеропорту “Київ”.

Відтак, комунальне підприємство Міжнародний аеропорт “Київ” (Жуляни) можуть назвати на честь відомого конструктора українського походження Ігоря Сікорського.

“Колектив аеропорту "Київ" підтримав ініціативу щодо перейменування. Питання протягом двох місяців обговорювалося на сайті виконавчого орану, і альтернативних пропозицій щодо інших назв чи зауважень не надійшло. Прийняття такого рішення сприятиме вшануванню пам'яті видатного авіаконструктора Ігоря Сікорського”, - зазначила голова комісії з питань культури Вікторія Муха.

Відповідний проект рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків.

Нагадаємо, Ігор Сікорський — всесвітньо відомий авіаконструктор. Увійшов у світову історію авіації як автор перших багатомоторних літаків та гелікоптерів. Створив перші у світі: чотиримоторний літак “Російський витязь”, важкий чотиримоторний бомбардувальник і пасажирський літак “Ілля Муромець”, трансатлантичний гідроплан, серійний вертоліт одногвинтової схеми.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]