Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Агломерація дає можливість розвитку усіх її учасників – Микола Поворозник

03 грудня 2018 року, 18:32

Створення агломерації Києва дасть можливість розвитку усіх її учасників. Про це сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час засідання робочої групи з питань напрацювання механізмів створення місцевої асоціації «Київська агломерація».

«Це питання назріло вже давно. Ми ж усі розуміємо, що кожного дня до столиці з околиці приїжджають на роботу близько півмільйона людей, які користуються міською інфраструктурою: транспортом, школами, садочками, лікарнями. У свою чергу, розвиток цих галузей фінансується з міського бюджету», – наголосив Микола Поворозник.

За його словами, утворення агломерації дозволить вирішити подібні питання.

«У першу чергу, це транспортне сполучення між містом та передмістям. Адже сьогодні це одне з головних питань, яке щоранку та щовечора постає перед працівниками столичних підприємств та організацій, що живуть у передмісті. На мою думку, налагодження транспортного сполучення дозволить зменшити автомобільний потік до столиці, і, у свою чергу, покращить транспортну ситуацію у місті. Не менш важливе питання – медичного забезпечення, зокрема, надання швидкої та невідкладної медичної допомоги. Наразі ми не маємо юридичних підстав для її надання за межами міста. Від цього, на жаль, страждають люди. Така ж ситуація із садочками, школами та іншими соціальними об’єктами. Це наші спільні питання з керівництвом навколишніх населених пунктів, і маємо їх вирішувати разом», – зазначив Микола Поворозник.

Він зауважив, що у разі створення агломерації – вигоду отримають всі: і місто, і околиця, адже об’єднання дає підстави для розвитку і залучення інвестицій.

«Питання утворення агломерації має бути науково обґрунтованим. Обов’язково будуть враховані економічні, юридичні та архітектурні аспекти. Наступним кроком у створенні Київської агломерації, на мою думку, має стати зустріч Київського міського голови Віталія Кличка з очільниками прилеглих міст та селищ для обговорення спільних проблем та шляхів їх вирішення. Наразі ми маємо унікальний шанс створення агломерації і не повинні його проґавити», – підсумував Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]