Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Більше 450 закладів освіти в Києві будуть забезпечені додатковими заходами безпеки

10 квітня 2023 року, 15:51

Департамент освіти і науки, Департамент муніципальної безпеки, комунальна організація «Муніципальна охорона» та Управління поліції охорони в м. Києві підписали угоду про співпрацю для посилення безпеки у понад 450 столичних закладів освіти. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Підсилення заходів безпеки у закладах освіти – це один із пріоритетів міської влади. Ми поступово забезпечуємо охороною школи і садочки, організовуємо відеонагляд прилеглих територій, облаштовуємо заклади тривожними кнопками. На сьогодні вже більше ніж у половині закладів середньої освіти організовано пости «Муніципальної охорони», і процес підбору фахівців, які будуть працювати на охороні освітянських об’єктів, продовжується. У рамках програми «Захисник Києва» ми продовжуємо фінансування безпекових заходів, що дасть змогу закупати необхідну техніку та набрати додатковий персонал для охорони шкіл і садочків. Враховуючи, що з кожним днем до освітніх закладів Києва повертається все більше дітей, ми маємо вже зараз забезпечити їх безпечне перебування в будівлях і на прилеглих територіях. Крім того, завдяки зовнішньому відеонагляду будуть забезпечені додаткові заходи охорони і для територій навколо освітянських будівель, що також є важливим для безпеки всього міста», – заявив Валентин Мондриївський.

Він зазначив, що підписання угоди про співпрацю – це результат багаторічної роботи із забезпечення безпеки в закладах освіти в Києві.

«Ми поступово реалізуємо безпекову програму в школах та садочках: забезпечуємо надійні укриття в закладах освіти, облаштовуємо відеонагляд і, головне, підключаємо до охорони муніципальні та державні охоронні структури. Заклади освіти охоронятимуть комунальна організація «Муніципальна охорона» у співпраці з державною Поліцією охорони. Також поліція виїжджатиме до закладів освіти в разі спрацювання тривожної кнопки. Для нас найголовніше – безпека дітей, особливо в час, коли на території нашої країни продовжуються активні бойові дії. Своїм прикладом ми показуємо всій країні, як можна ефективно організувати безпекові заходи на великій території та у великій кількості об’єктів», – підкреслив заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]