Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Більше сотні рятувальників 25 липня долали наслідки негоди

26 липня 2018 року, 17:44

Для подолання наслідків потужної зливи вчора були задіяні більше 100 осіб особового складу КАРС «Київська служба порятунку» та ГУ ДСНС України у м. Києві. Працювало 15 одиниць техніки. Рятувальники виконували роботи, пов’язані з відкачуванням води з підземних переходів, у тому числі з тунелю, що на станції метро «Дорогожичі». Виконували роботи, пов’язані з обрізкою дерев, та надавали допомогу автомобілям, які застрягли у воді. Про це сьогодні повідомив начальник управління з надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук.

«За вчорашній вечір прибрали 15 дерев і сьогодні продовжують роботи з очищення від повалених дерев. Наразі мова йде про вул. Щербаківського, де дерево впало на п’ятиповерховий житловий будинок. Усі рятувальні служби приведені до підвищеної готовності, і, якщо буде потрібно чи виникатимуть певні проблеми, пов’язані з такою стихією, ми будемо реагувати», – повідомив Роман Ткачук.

Він нагадав, що підземні переходи – це об’єкти, що можуть використовуватися також для захисту населення.

«Згідно з нормами цивільного захисту і ДБН – державними будівельними нормами, неодноразово піднімалося питання про наявність МАФів і торгових палаток у підземних переходах. Як керівник я категорично проти таких торгових споруджень у підземних переходах. Звичайно, коли розпочався дощ, сміття забило зливові каналізації і сталися підтоплення», – сказав він.

За словами керівника управління, щоразу рятувальники докладають усіх зусиль, щоб навести порядок: викачують воду, зливові каналізації розчищають від сміття та приводять до робочого стану.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]