Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Близько чверті безпритульних тварин раніше були власницькими – Київська міська лікарня ветеринарної медицини

30 листопада 2021 року, 16:49

30 листопада відзначається Всесвітній день домашніх тварин, який є приводом нагадати господарям про відповідальність за життя та здоров’я їхніх домашніх улюбленців. Про це розповіла в. о. директорки КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Наталя Мазур.

«Близько чверті всіх бездомних тварин – це колишні домашні улюбленці, які з різних причин опинились на вулиці. Часто власники виявляються не готовими до того, що тварина потребує щоденного догляду, лікування та турботи. Саме популяризація відповідального ставлення до домашніх улюбленців – одне з найважливіших завдань для вирішення проблеми безпритульних тварин у місті», – прокоментувала Наталя Мазур.

За її словами, уважні власники мають турбуватися про вчасні щеплення чотирилапих та реєстрацію в міському реєстрі домашніх тварин: https://pets.kyivcity.gov.ua/. Це єдина міська мережа для реєстрації улюбленця та зберігання всієї важливої інформації про тварину. За допомогою цього інструменту можна швидко знайти загублену тварину, а також слідкувати за графіком щеплень.

Нагадаємо, в Києві триває будівництво нового Центру захисту тварин, до складу якого входитиме ветеринарна клініка, центр адопції безпритульних тварин, притулок для котів і собак та карантинне відділення. До кінця року планують звести три поверхи клініки та перший поверх карантинного відділення. У муніципальному притулку зможуть одночасно перебувати до 700 безпритульних тварин.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]