Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Бюджетна комісія КМР розглянула петицію щодо збільшення фінансування громадських проектів

16 листопада 2017 року

Бюджетна комісія КМР розглянула петицію щодо збільшення фінансування громадських проектів

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали петицію “Збільшити фінансування Громадського бюджету та зробити публічним процес формування Програми економічного та соціального розвитку міста Києва”.

Відповідно до електронного звернення, пропонується збільшити фінансування Громадських проектів на 150 млн грн.

«Громадський бюджет цього року набув неабиякої популярності серед киян, що не може не тішити. Ще у червні, як тільки розпочалася реєстрація проектів-2018 ми розуміли, що запланованих 100 мільйонів гривень буде не достатньо. За півтора місяці було подано 809 ініціатив, до голосування допущено 564, що майже у два рази перевищує показники ГБ-2017. В результаті перемогло 93 проекти. Багато цікавих і потрібних для міста ідей лишилося за прохідною лінією. Відтак, бюджетна комісія частково задовольнила потреби авторів петиції щодо збільшення фінансування ініціатив. Плануємо виділити додаткових 50 мільйонів гривень. Таким чином загальний кошторис ГБ-2018 становитиме уже не 100, а 150 мільйонів», – наголосив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Відтак, бюджетна комісія Київради доручила збільшити відповідні бюджетні призначення на 50 мільйонів гривень. Департамент фінансів має здійснити відповідні дії щодо визначення головних розпорядників коштів, на кількість нових проектів-переможців.

Що стосується ініціатив, які так і не подолають прохідної межі – за дорученням депутатів профільної комісії, такі проекти мають бути проаналізовані виконавчим органом та максимально враховані при формуванні головного кошторису міста на 2018 рік.

Нагадаємо, петиція щодо збільшення фінансування Громадського бюджету набрала понад 10 тисяч голосів і була прийнята до розгляду.  Із повним текстом е-звернення можна ознайомитись за посиланням: https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=6907

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]