Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Бюро знахідок КП «Київський метрополітен» тепер працює на станції «Дорогожичі»

08 вересня 2023 року, 14:59

Із вересня бюро знахідок столичного метро працює у вестибюлі станції «Дорогожичі» у приміщенні колишніх кас. Про це інформує КП «Київський метрополітен».

Графік роботи залишився незмінний: щодня з 08:00 до 17:00, у п’ятницю – із 08:00 до 15:45, субота-неділя – вихідний. Технічна перерва – з 12:00 до 12:45. Телефон для довідок: 044-238-43-13.

Разом із тим пасажирів закликають: у разі знаходження забутих речей на станції не торкатись їх і повідомити про це чергового або працівника поліції. А в разі виявлення забутих речей у вагоні поїзда – одразу повідомити машиніста електропоїзда через переговорний пристрій «Пасажир-Машиніст», що розташований у вагоні.

Бюро знахідок метрополітену приймає лише речі. Документи, знайдені на станціях, передають працівникам правоохоронних органів, тому при їхньому пошуку необхідно звертатися до поліції.

Довідково.

Бюро знахідок «Київського метрополітену» було створено у 1982 році. Розташовувалась комора забутих речей весь цей час на станції «Нивки».

За тривалий час роботи до бюро потрапляли найрізноманітніші згуби залежно від пори року. Тенденції свідчать, що влітку пасажири забувають окуляри, самокати, дитячі наплічники, капелюхи. Натомість у холодні пори року – шарфи, рукавички, шапки, а навесні – парасольки, куртки, наплічники.

Найнесподіваніші речі, що потрапляли до бюро за час його роботи:

  • колекція старовинних монет та значків;
  • колекція дитячих книжок 1953 року;
  • сімейний фотоальбом із фотографіями початку ХХ століття;
  • газонокосарка;
  • вставна щелепа;
  • валіза з одягом священника;
  • мікрохвильова піч.

КП «Київський метрополітен» закликає пасажирів бути уважними та не забувати свої речі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]