Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент промисловості проведе чергові торги для підприємців

20 травня 2016 року, 17:39

30 травня стартує прийом заявок на право розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівлі. Як повідомляє керівник Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко, 14 червня на торги виставлять 104 місця в усіх районах столиці. Стартова ціна за найменший лот розміром 2 кв. м складатиме 4 400 грн, а за найбільший (18 кв. м) – 39,5 тис. грн. Право проведення законної торгівлі за придбане місце діятиме протягом року.

«Інформація про кожен об’єкт, як це було і минулого року, буде доступна за посиланням. Крім того, про кожен день проведення торгів ми повідомлятимемо додатково на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації та на офіційній Facebook-сторінці Департаменту, щоб кожен охочий міг отримати всі необхідні йому дані та взяти участь у торгах», – каже Максим Кузьменко.

За його словами, цьогоріч Департамент урахував зауваження, відображені у Меморандумі, який підприємці підписали разом із міською владою. Зокрема, з чотирьох запропонованих бізнесменами майданчиків вибрано нову біржу – «Перспектива-Коммодіті». Крім того, цього року біля кожного законно придбаного на торгах місця обладнають інформацію про торговий об’єкт та його затверджений архетип.

«Торік ми першими в Україні провели прозорі відкриті торги на право розміщення об’єктів пересувної торгівлі. Очевидно, що певні недоліки були. Але обидві сторони – влада та підприємці – знайшли компроміс, хоча для цього довелося не раз зустрічатися, дискутувати, відстоювати свою позицію», – розповів очільник Департаменту промисловості та розвитку підприємництва.

Він також нагадав, що найбільше нарікань викликала автоматична ставка, яка, на думку бізнесменів, ставила їх завідомо у нерівні умови. Її прибрали одразу ж.

«Ми хочемо, щоб підприємці працювали комфортно і законно. Ми будемо підтримувати тих, хто готовий легалізуватися. Однак тим, хто й далі триматиметься «тіні», доведеться несолодко. Адже цього року ми поглибимо співпрацю із поліцією та інспекторами Департаменту благоустрою, щоб спільними зусиллями ліквідувати хаотичну незаконну торгівлю», – наголосив Максим Кузьменко.

Нагадаємо, що минулого року відбулося 2 процедури торгів, за якими було підписано 184 договори на загальну суму 7 472 974,98 грн. Оплата за договорами триває помісячно.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]