Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати хочуть відтермінувати примусове призначення управителя в багатоповерхових будинках

16 травня 2016 року

Депутати хочуть відтермінувати примусове призначення управителя в багатоповерхових будинках

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати підтримали проект рішення “Про звернення Київської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо відтермінування введення в дію Закону України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку”.

Минулого року набрав чинності Закон України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку”, де чітко визначено, якщо після 1 липня 2016 року в багатоповерхівках, де не створено ОСББ і не визначено форму управління будинком, управитель призначатиметься примусово на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради.

Але, як зазначають депутати постійної комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК, ця норма доволі суперечлива.

“На сьогодні відсутній затверджений порядок відбору управителя будинку, у якому були б прописані чіткі критерії та вимоги до людини, яка має право претендувати на посаду управителя будинку. Також невідомо що саме має входити у вартість послуг утримання будинку та, власне, на якій підставі формується ціна послуг. На плечі мешканців держава фактично переклала відповідальність за утримання, експлуатацію, реконструкцію, реставрацію, поточний і капітальний ремонт та технічне переоснащення будинків”, — зазначає голова профільної комісії Володимир Бондаренко.

Враховуючи ці факти, а також неготовність жителів багатоквартирних будинків до утворення ОСББ або обрання управителя, депутати пропонують відтермінувати введення в дію Закону України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку”. На який саме термін — вирішуватимуть в сесійній залі Київради на найближчому пленарному засіданні

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]