Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати Київради підтримали новий перелік комунальних об’єктів для приватизації

14 травня 2019 року, 17:47

Депутати Київради підтримали за основу проект рішення «Про затвердження переліку об’єктів комунального майна територіальної громади міста Києва, що підлягають приватизації». Таке рішення дозволить у подальшому наповнити бюджет за рахунок продажу приміщень, які не задіяні у діяльності міста. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«На сьогодні столиця володіє низкою приміщень, які не задіяні у діяльності виконавчих органів, комунальних підприємств, і місто витрачає значні кошти, а отже – зазнає збитків при сплаті земельного податку, витрат на утримання тощо. Тож, шляхом приватизації міська влада прагне оптимізувати структуру комунальної власності, позбутися надлишкових та непрофільних активів, а отримані кошти направити на подальшу розбудову інфраструктури Києва», – повідомив Володимир Слончак.

За його словами, наразі до нового переліку входять 28 об’єктів міста Києва. Дані об’єкти не впливають на забезпечення органами держвлади чи міста їхніх завдань, а також згідно із Законом України не входять до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації.

«Наразі ми вже маємо позитивний досвід попередніх аукціонів із продажу комунальних об’єктів в електронній системі публічних закупівель «ProZorro.Продажі». Торги проходять успішно, на участь в аукціонах реєструвалась рекордна кількість потенційних покупців. До прикладу, лише від одного приміщення на вулиці Миколи Мурашка, будинок 4/2 до бюджету надійшло 4,3 мільйони гривень», – резюмував заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]