Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати надали статус ботанічної пам’ятки «Дереву Цоя»

07 лютого 2020 року, 10:15

Депутати Київської міської ради підтримали рішення про надання статусу ботанічної пам’ятки вербі біля озера Тельбін у Дніпровському районі. Про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів.

 «Даному дереву понад 60 років, верба 18 метрів заввишки, має три стовбури, кожен діаметром понад пів метра. Охоронний статус передбачає заборону на будь-яку забудову, вирубку і навіть санітарні обрізки. Збережемо пам’ять для майбутніх поколінь», – зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів Андрій Мальований.

У липні 1986 року тут знімався музикант, актор і лідер гурту «Кіно» Віктор Цой у фільмі українського режисера Сергія Лисенка «Кінець канікул». Зйомки відбувалися через кілька тижнів після Чорнобильської катастрофи.

Стрічка є чотирма сюжетно пов’язаними відео на пісні «Кіно». Саме після фільма Лисенка Цоя запросили знятися в культових картинах «Асса» та «Игла».

Авторами подання даного проєкту рішення є депутати Київської міської ради Андрій Странніков та Віталій Росляков.

«Для жителів Березняків і гостей мікрорайону «Дерево Цоя» – не просто зелене насадження, а своєрідна пам’ятка, історична цінність, яку потрібно зберегти», –зазначив Андрій Странніков.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]