Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Держава погасить борги столиці на 351,1 мільйон доларів

10 березня 2016 року

Держава погасить борги столиці на 351,1 мільйон доларів

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили договір про погашення заборгованості Київради перед державою, укладений між Міністерством фінансів України та Київською міською радою. Відповідний документ підписали заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Артем Шевальов та Київський міський голова Віталій Кличко.

Згідно договору, переведення частини місцевого боргу Київради за місцевими зовнішніми запозиченнями, здійсненими у 2005 році, в обсязі 117,4 млн доларів США та у 2011 році, в сумі 233,7 млн доларів США переводяться до державного боргу шляхом додаткового випуску і розміщення облігацій зовнішніх державних позик України.

Строки погашення зазначених боргів - 1 вересня 2019 року і 1 вересня 2020 року відповідно.

Також Мінфін зобов'язаний протягом п'яти робочих днів після погашення боргу Києва повідомити столичну владу про виникнення заборгованості перед державою.

При цьому Київрада протягом десяти робочих днів з дати надходження від Міністерства фінансів такого листа погашає заборгованість перед державою.

Відповідний проект рішення підтримали 92 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]