Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Держпраці: Незадекларована праця – це ризик для вас і вашого бізнесу (+відео)

20 грудня 2023 року, 14:07

Незадекларована праця – це ризик для власника бізнесу і його компанії. У межах інформаційної кампанії «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!» Державна служба України з питань праці роз’яснює роботодавцям, чому важливо оформлювати трудові відносини із працівниками.

Використовуючи незадекларовану працю, власник бізнесу ризикує втратити досвідчених і кваліфікованих працівників, які знайдуть краще та більш захищене законодавством місце роботи. Також за порушення трудового законодавства роботодавець може бути оштрафований або мати проблеми з отриманням кредитів, інвестицій, державних замовлень.

Окрім того, зарплата «в конверті» погіршує економічну ситуацію в країні, адже зменшує надходження до бюджету і соціальних фондів, що критично під час війни.

Держпраці закликає роботодавців платити своїм працівникам білу зарплату і оформлювати їх за трудовим договором, адже це стимулює обидві сторони відповідальніше ставитись до своїх прав і обов’язків та підвищує їхню свідомість щодо відповідальності та можливостей захисту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]