Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Діана Попова: Найпрестижніший конкурс молодих піаністів у столиці відбудеться в наступному році

02 грудня 2020 року, 17:24

Цьогорічний ХІІ Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця було скасовано через карантинні обмеження. У Департаменті культури КМДА повідомили, що наступний XIII Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця планують провести з 17 до 26 жовтня 2021 року. У ньому візьмуть участь музиканти двох вікових категорій: група «Горовиць-Дебют» (до 14 років) та молодша група (9-15 років).

«Пандемія внесла корективи у всі сфери нашого життя, зокрема, й культурну. Ми робили все можливе, аби цьогорічний конкурс відбувся. Проте, у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації, було прийнято рішення про скасування заходу. Враховуючи сучасні реалії, ми плануємо провести XIII Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця вже у 2021 році восени»,  – заначила директорка Департаменту культури Діана Попова.

Реєстрація та жеребкування учасників конкурсу відбудеться 17 жовтня у приміщенні Київської муніципальної академії музики ім. Р. М. Глієра (вул. Льва Толстого, 31). Конкурсні прослуховування учасників І і ІІ туру у молодшій групі та учасників конкурсу у групі «Горовиць-Дебют» відбудуться з 18 до 23 жовтня у Київському Будинку вчених НАН України (вул. Володимирська, 45-А). Виступи учасників ІІІ туру в молодшій групі (23 жовтня), а також церемонія нагородження та концерт лауреатів конкурсу (25 жовтня) проходитимуть у Колонній залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України (Володимирський узвіз, 2) за участю Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України.

«Маємо надію, що нам вдасться швидко подолати вірус. Тому з нетерпінням чекаємо жовтня наступного року, щоб відкрити нові імена у світі музичних геніїв та нарешті насолодитись цим грандіозним дійством!» – додала Діана Попова.

Довідково.

Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця – єдиний в Україні конкурс, який із 2004 року є членом Всесвітньої Федерації міжнародних музичних конкурсів (WFIMC), що за своїм статусом дорівнюється до таких організацій як Олімпійський комітет, ФІФА, ЮНЕСКО та ВООЗ. Конкурс започаткований у 1995 році, вшановує пам’ять легендарного піаніста Володимира Горовиця, який народився і отримав освіту в Києві. За роки його існування у конкурсних змаганнях взяли участь понад 1300 молодих музикантів із 35 країн світу («Горовиць-Дебют», молодша, середня та старша групи).

До того ж, це єдиний вітчизняний конкурс, при якому з 1998 року існує «Школа виконавської майстерності» (із 2000 року – Міжнародна «Літня музична академія»). За ці роки 700 молодих музикантів із 18 країн світу отримали майстер-класи відомих музикантів-педагогів із Австралії, Білорусі, Великої Британії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, США, Туреччини, Франції та України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]