Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дмитро Білоцерковець: «Місто відстоює вертолітний майданчик, який через суди намагаються повернути команді Януковича»

04 лютого 2019 року, 16:19

Сьогодні місто відстоює вертолітний майданчик «Парковий», який через суди намагаються повернути команді Януковича. Про це заявив народний депутат від «УДАРу», радник мера столиці Дмитро Білоцерковець у коментарі журналістам біля Господарського суду міста Києва. 

За словами нардепа, ухвалою Господарського суду столиці від 24 січня цього року місто фактично усунуте від управління конгресно-виставковим центром «Парковий». Сьогодні цей суд розглядає заяву національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, «АРМА» щодо скасування ухвали від 24 січня.

Дмитро Білоцерковець зазначив, що ця ухвала є незаконною, оскільки суд фактично у порушення процесуальних норм забезпечив позов ТОВ «Амадеус Ко» – компанії, що пов’язана з Віктором Януковичем, забороною місту виконувати функції управління. Тобто, вирішивши позов по суті ще до подання позовної заяви.

«Цей вертолітний майданчик – один із символів часів Януковича. Сьогодні тривають суди щодо цього комплексу. І під час одного з таких засідань з’явилася ця дивна ухвала стосовно того, що поки не буде рішення суду, повинне призупинитися управління комплексом з боку держави та міста», – зазначив Дмитро Білоцероковець. 

За його словами, одразу після цієї ухвали «тітушки» увірвалися до «Паркового» і силою виштовхали представників міста з приміщення.

Дмитро Білоцерковець наголосив, що місто буде відстоювати інтереси громади і не допустить, аби «Парковий» відібрали з управління міста і повернули команді Януковича. Він також зазначив, що влада столиці подала скаргу на ухвалу суду і сподівається на зважене та справедливе рішення.

«Ця ситуація для нас дуже принципова. Бо земля, де побудований комплекс, була вкрадена у громади, і незаконним чином передана в управління компанії Януковича. Сам «Парковий» будувався з порушеннями багатьох норм. Після Революції Гідності Генеральна прокуратура заарештувала цей майданчик і повернула в управління киянам. А такі ухвали суду заважають місту ефективно використовувати цей об’єкт на користь киян, на користь держави. І як громадський об’єкт, і як центр реабілітації учасників бойових дій на Сході держави», – заявив радник мера столиці. 

Нагадаємо, 24 січня цього року Господарським судом міста Києва постановлено ухвалу про забезпечення позову у господарській справі, якою заборонено Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів та комунальному підприємству «Центр організації дорожнього руху» вчиняти будь-які дії з виконання договору управління майном від 18 жовтня 2018 року.

Починаючи з 2014 року Генеральна прокуратура та прокуратура столиці здійснюють розслідування у кримінальних провадженнях за фактом зловживання службовим становищем та розтрату бюджетних коштів, зловживання владою стосовно власника «Паркового» – ТОВ «Амадеус Ко» та колишніх посадових осіб КМДА. Сам «вертолітний майданчик» перебуває під арештом із 2017 року. Після завершення вказаних проваджень майно можуть конфіскувати на користь держави, або, якщо суд не побачить для цього підстав, повернути власнику.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]