Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дмитро Загуменний відкрив семінар «Основи правового консультування» для державних службовців

26 лютого 2019 року, 13:37

У Київській міській державній адміністрації презентували тематичний короткостроковий семінар «Основи правового консультування» для державних службовців органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування м. Києва. Долучився до відкриття керівник апарату Київської міської державної адміністрації Дмитро Загуменний.

Метою семінару є формування у слухачів сучасних теоретичних і практичних знань, умінь і навичок у сфері правового консультування, адже із запровадженням принципу відкритості та результативності на державній службі, виникає потреба в ефективному вирішенні проблемних питань осіб, що звертаються до органів державної влади та місцевого самоврядування. Державні службовці, які працюють із заявниками, мають володіти базовими компетентностями у різних сферах, у тому числі й у сфері права. Особливо гострою ця потреба є у державних службовців, які не мають фахової юридичної освіти.

«Я сам за освітою юрист і розумію, наскільки важливо, щоб наші громадяни були освіченими та знали свої права. Мені приємно, що Київська міська державна адміністрація тісно співпрацює з Головним територіальним управлінням юстиції у місті Києві, зокрема, в реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право». Практика та досвід, які державні службовці отримають, ознайомившись із цим проектом у рамках семінару, дадуть їм можливість у подальшому підвищити рівень правової обізнаності громадян та сприятимуть розвитку нашої країни. Переконаний, що семінар буде пізнавальним, цікавим, учасники отримають нові знання, які потім зможуть реалізувати на практиці», – зазначив Дмитро Загуменний.

У рамках семінару державні службовці отримають інформацію про основи консультаційної роботи, психолого-поведінкові аспекти роботи із заявниками, ознайомляться із проектом «Я маю право!», його тематикою, роботою системи безоплатної вторинної правової допомоги, із механізмом реалізації учасниками правовідносин своїх прав та способами їх захисту. Також слухачі вивчатимуть основи правових знань із цивільного, сімейного, адміністративного права.

Семінар триватиме протягом дня та розрахований на 10 академічних годин.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]