Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дмитро Загуменний взяв участь у заходах, присвячених до Дня пам’яті захисників України

29 серпня 2020 року, 16:56

Керівник апарату Київської міської державної адміністрації Дмитро Загуменний взяв участь у заходах, присвячених вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Зокрема, у закладанні капсули на місці розташування майбутнього Меморіалу пам’яті загиблим киянам – учасникам антитерористичної операції та у молебні за загиблими (меморіальному заході), який відбувся на Михайлівській площі.

«Наш обов’язок берегти та шанувати пам’ять про тих, хто загинув заради нашої свободи та цілісності нашої держави. Ми повинні передавати пам’ять про загиблих майбутнім поколінням та на їх прикладі виховувати патріотизм у молодих серцях. Незчисленна кількість людей, яка прийшла вшанувати пам’ять загиблих, свідчить про те, що ми всі пам’ятаємо завдяки кому кожного дня над нами мирне небо та вільна Україна», – сказав Дмитро Загуменний.


Нагадаємо, що 29 серпня з 13:00 триває онлайн-марафон, присвячений вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України «Доба пам’яті». Онлайн марафон збирає патріотів України, щоб віддати велику шану родинам захисників України та віддати борг героям – кращим українським жінкам та чоловікам, які стали справжньою українською легендою. Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі ІА «Укрінформ».


Із 29 серпня до 1 вересня на Михайлівській площі працюватиме фотовиставка «Іловайськ. Спогади. 2014».


Окрім того, на Михайлівській площі з 29 серпня до 29 вересня усі охочі можуть відвідати арт-проєкт «Жива пам’ять», присвячений пам’яті загиблих в російсько-українській війні (інформаційно-просвітницькі стенди).


У кінотеатрі «Київська Русь» сьогодні, 29 серпня, проходять покази сучасних тематичних військово-патріотичних фільмів. Зокрема, 29 серпня о 18:00 в кінотеатрі «Київська Русь» відбудеться показ фільму «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас».


Також сьогодні демонструватимуть тематичні експозиції Національного військово-історичного музею України.


30 серпня о 12:00 проведуть книжкову конференцію «Історії героїв війни за незалежність України» в кінотеатрі «Київська Русь».


26 вересня запланований всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».


Заходи до Дня пам’яті захисників України також пройдуть у всіх районах столиці.

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за Незалежність

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]