Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До 1030-річчя Хрещення Русі на Співочому полі відбудеться фестиваль духовної християнської музики та співу

24 липня 2018 року, 18:35

У культурно-мистецькому комплексі «Співоче поле» 28 липня із 15:00 до 20:00 триватиме фестиваль духовної християнської музики та співу «Духовні піснеспіви». Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

Мета заходу – забезпечення популяризації кращих традицій, звичаїв та обрядів українського народу, збереження та розвиток національної культурної та історичної спадщини християн.

Захід триматиме на кількох локаціях. На сцені пройде спільна молитва, а також буде представлена фестивальна програма хорових колективів різних конфесій, муніципальних та аматорських колективів.

Також передбачено майданчик для тематичної виставки та майстер-класів видатних майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (витинанки-іконки та ангели, декупаж на біблійну тематику, розпис, вишивка бісером ікон тощо).

Організатори заходу обіцяють також інтерактивну програму – командні ігри для дорослих та дітей духовно-патріотичного спрямування, а також улаштування зони відпочинку для гостей фестивалю із дітьми, де працюватимуть аніматори.

На заході матиме місце спроба фіксації рекорду України із найбільшої символічної (1030 осіб) кількості учасників церковних хорів.

Загалом на заході очікується більше 300 учасників та близько 3 тисяч глядачів.

29 липня до 1030-річчя Хрещення Русі із 12:00 до 13:00 відбудеться флешмоб, на якому близько 500 учасників спільно читатимуть молитву «Отче наш». Долучитися можуть усі охочі.

Місце проведення – біля колони Магдебурзького права у Києві, памятник Хрещення Русі.

Раніше повідомлялося, що у столиці відбудуться урочисті молебні та хресні ходи, присвячені відзначенню 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України, у зв’язку із чим передбачено обмеження руху всіх видів транспортних засобів:

27 липня із 11:00 до 16:30 – на вул. Трьохсвятительській (від пл. Михайлівської до пл. Європейської), вул. Хрещатик (від вул. Михайлівської до пл. Європейської), Володимирському узвозі (від пл. Поштової до пл. Європейської), Парковій дорозі (від алеї Героїв Крут до вул. Михайла Грушевського), вул. Михайла Грушевського (від вул. Шовковичної до пл. Європейської).

28 липня із 12:00 до 13:30 – на бульварі Тараса Шевченка (від будинку № 20 до будинку № 14), вул. Володимирській (від будинку № 56 до пл. Софійської), Володимирському проїзді (від пл. Софійської до пл. Михайлівської).

Зазначимо, що святкування триватиме згідно з Указом Президента України від 8 серпня 2017 року «Про заходи з підготовки та відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України». Крім урочистих молебнів, у всіх районах столиці триватимуть святкові заходи. Зокрема, в освітніх і культурних закладах Києва до кінця року триватимуть тематичні просвітницькі заходи: виховні години, бесіди, книжкові та фотодокументальні виставки, конференції, зустрічі за круглим столом, інформаційні години, тематичні полиці, перегляди літератури тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]