Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Дня пам’яті жертв політичних репресій у столиці відбудуться меморіальні заходи

16 травня 2019 року, 12:35

До Дня пам’яті жертв політичних репресій, який відзначають щорічно у третю неділю травня, у столиці відбудуться меморіальні заходи. У Київській міській державній адміністрації затверджено відповідний план заходів.

19 травня на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» за участю керівництва держави та міста відбудеться церемонія покладання квітів.

Цього дня у всіх районах столиці за участю керівників місцевих органів влади та представників громадськості будуть проведені заходи з ушанування пам’яті жертв політичних репресій, покладання квітів і вінків до пам’ятників, пам’ятних знаків, місць загибелі та поховань репресованих.

Відповідно до плану заходів, буде рекомендовано релігійним організаціям провести 19 травня поминальні заходи за загиблими внаслідок політичних репресій.

Також організують проведення тематичних інформаційно-просвітницьких заходів у зв’язку із Днем пам’яті жертв політичних репресій.

Структурним підрозділам доручено впорядкувати територію, забезпечити підготовку та оформлення місця проведення заходів на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

У місцях проведення заходів до Дня пам’яті жертв політичних репресій буде забезпечено чергування машин швидкої допомоги та медичне обслуговування, чергування пожежно-рятувальної техніки, охорону громадського порядку, цілодобове патрулювання.

День пам’яті жертв політичних репресій відзначається щороку у третю неділю травня, відповідно до Указу Президента України «Про заходи у зв’язку з 70-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років». У 2019 році цей день припав на 19 травня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]