Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До кінця червня на Русанівському каналі запрацюють усі 12 фонтанів

20 червня 2017 року, 11:34

Завершальна третя черга світломузичних фонтанів запрацює на Русанівському каналі вже до кінця червня. Всього запрацюють дванадцять фонтанів. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, у 2016 році розроблений проект трьох черг на будівництво фонтанів у акваторії Русанівського каналу, кожна з яких включає 4 фонтани. Минулого року виконана друга черга та вже протягом поточного – здійснені роботи.

«Минулого року збудовано та запущено дві черги, а саме: 8 світломузичних фонтанів, а незабаром відбудеться запуск третьої і вже завершальної черги фонтанів на Русанівці, що працюватимуть згідно з графіком уже працюючих фонтанів. У результаті, зовсім скоро всі 12 водограїв запустять свої музичні, різнокольорові струмені у небо», – зауважив Петро Пантелеєв.

Висота усіх 12 елементів буде 30 метрів, вони матимуть вечірнє підсвічування та музичний супровід. Сума витрат на будівництво третьої черги становить 5,6 млн грн, а загальна вартість будівництва всього об’єкту склала 13 млн грн.

«Міській владі вдалося відновити роботу восьми найбільших фонтанних комплексів столиці: «Великого» та «Малих» фонтанів (парна сторона вулиці Хрещатик), фонтанів «Водяна куля», «Засновники Києва» (непарна сторона вулиці Хрещатик), водограю «Хрещатик» на вул. Хрещатик, 25, двох каскадних фонтанів на Майдані незалежності та на вул. Великій Васильківській, 119, а також унікального комплексу в акваторії Русанівського каналу», – сказав заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв наголосив, що місто планує разом із киянами урочисто відкрити оновлений комплекс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]