Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Міжнародного дня голокосту ромів у Києві відбудеться жалобний мітинг та вечір пам’яті

30 липня 2018 року, 15:06

У Києві 2-3 серпня відбудеться Всеукраїнський форум, приурочений до Міжнародного дня голокосту ромів. Організаторами заходу є Міжнародна громадська організація ромів «КЕТАНЕ» та низка місцевих ромських організацій-членів Ромської ради. Про це повідомили у Міністерстві культури України.

У рамках заходу 2 серпня у столиці відбудеться жалобний мітинг до Міжнародного дня голокосту ромів у Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр», покладання жалобного вінка до р. Дніпро на Рибальському острові.

Окрім того, увечері о 18:00 у Маріїнському парку пройде вечір пам’яті «Циганські романси над Дніпром».

Зазначимо, що відповідно до Постанови Верховної Ради України від 8 жовтня 2004 р. № 2085-IV Міжнародний день голокосту ромів в Україні відзначається на державному рівні. 2 серпня 1944 року нацисти у концтаборі Аушвіц-Біркенау влаштували так звану «Циганську ніч», знищивши близько трьох тисяч ромів у газових камерах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]