Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

ДПТ Биківні враховує більшість побажань місцевих мешканців — В.Бондаренко

18 січня 2016 року

ДПТ Биківні враховує більшість побажань місцевих мешканців — В.Бонраденко

Сьогодні Погоджувальна комісія з вирішення спірних питань по детальному плану території с. Биківня у Деснянському районі врахувала близько 30-ти письмових пропозицій та звернень громадськості.

Серед основних побажань мешканців та ініціативних груп - передбачити реконструкцію старого корпусу школи, покращити інфраструктуру селища, компенсувати знесення будівель (сараїв, погребів, гаражів), зробити велодоріжки і велопарковки, а також не вирубувати ліс та не зводити високоповерхівки.

“Практично всі побажання місцевих мешканців та ініціативних груп було враховано. Зокрема детальний план території зменшено удвічі. Виключено висотне будівництво, замість нього забудова дозволяється максимум до 4-х поверхів, будуються 2 нових дитсадки, розширюються вдвічі існуючий дитсадок та школа”, - зазначив голова погоджувальної комісії, керівник апарату виконавчого органу Київради (КМДА) Володимир Бондаренко.

Окрім того, ДПТ передбачає будівництво поліклініки з підстанцією невідкладної допомоги та реабілітаційного центру для бійців АТО, будівництво необхідних інженерних мереж та вулично-дорожньої мережі, а також створення парку вздовж вул. Бобринецької та благоустрій і озеленення прибудинкових територій.

Також, в проектних рішеннях ДПТ, з метою недопущення вирубки лісових насаджень, будівництво житла планується лише на існуючих ділянках промислового та комунально-складського призначення та на ділянках, невкритих лісом.

“Таким чином у детальному плану території Биківні немає вирубки 200 гектарів лісу, немає багатоповерхової забудови, та немає пропозицій щодо виселення місцевих мешканців”, - підсумував голова погоджувальної комісії Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]