Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

ДТЕК «Київські електромережі» публікує оновлені графіки стабілізаційних відключень електроенергії та пояснює: світло не обов’язково вимикатимуть на 12 годин

01 листопада 2022 року, 15:38

ДТЕК «Київські електромережі» оновив графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Ситуація досі лишається складною, тому НЕК «Укренерго» і ДТЕК змушені проводити стабілізаційні відключення електроенергії. Енергетики роблять все можливе, щоб якнайшвидше відновити енергооб’єкти, що окупанти зруйнували протягом трьох тижнів.

Оновлені графіки відключень враховують досвід попередніх 3 тижнів відключень та зворотній зв’язок від клієнтів. Вони будуть діяти за наступними принципами:

Опубліковані графіки – це графіки імовірних відключень, що дозволять підготуватись до відключення світла, якщо у НЕК «Укренерго» буде необхідність збалансувати енергосистему. У графіках вказані всього 3 імовірні часові проміжки, коли для кожної адреси може відключатися електроенергія. Енергетики роблять усе можливе, щоб відключення кожної адреси тривало не довше 4 годин.

В енергокомпанії пояснюють, що опубліковані три черги не означають, що світло за однією адресою буде відсутнє протягом всіх часових проміжків. Якщо енергосистема працюватиме коректно – відключення взагалі не застосовуватимуть. Якщо необхідно буде зменшити навантаження на енергосистему, відключення доведеться застосовувати протягом одного або кількох часових проміжків. Відключення ж за всіма трьома проміжками часу, і особливо в нічний час, можливе лише в критичних випадках.

Графіки складені на основі тих об’ємів, які необхідні НЕК «Укренерго», щоб збалансувати енергосистему. Відключення однієї групи в рамках стабілізаційного графіку розраховані на скорочення споживання до 250 МВт. Якщо є розпорядження скоротити споживання більше ніж на 250 МВт, то відключення стають екстреними. У такому випадку графік не діє. Про застосування екстрених відключень клієнтів попереджатимуть.

Також для більш рівномірного відключення серед клієнтів у графіку розширений перелік адрес, до яких застосовуються стабілізаційні відключення. Виняток – об’єкти критичної інфраструктури міста і будинки, які живляться від тих же електроліній. Якщо ви не знайшли своєї адреси в графіку відключення – повідомте через форму зворотнього зв’язку ДТЕК.

Якщо світло не з’явилось після 4 годин із моменту відключення – це може означати необхідність подовжити терміни для усунення аварійної ситуації, які почастішали через застосування стабілізаційних відключень. Про такі випадки просять повідомляти через чат-бот ДТЕК «Київські електромережі» у Telegram та Viber та в особистих повідомленнях сторінки Facebook. Фахівці ДТЕК «Київські електромережі» зроблять все можливе, що максимально швидко усунути аварію та повернути світло.

Стабілізаційні відключення необхідні для того, аби забезпечити роботу енергосистеми України, яка зазнала і продовжує зазнавати масованих атак.

Актуальний графік можна знайти на сайті ДТЕК «Київські електромережі». Інструкція користування розміщена безпосередньо на графіку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]