Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Два столичних театри можуть отримати нові назви

01 березня 2017 року

Два столичних театри можуть отримати нові назви

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати підтримали проект рішення “Про перейменування деяких театрально-видовищних закладів культури комунальної власності територіальної громади міста Києва”.

Відповідно до проекту рішення, пропонується перейменувати “Київський муніципальний академічний театр ляльок” у комунальний заклад “Театрально-видовищний заклад культури “Київський муніципальний академічний театр ляльок на лівому березі Дніпра”. Таким чином в назві вказується географічне розташування театру.

“Таке уточнення потрібне, в першу чергу, для самих киян та гостей столиці, адже виникали неодноразові випадки, коли люди купуючи квитки в ляльковий театр, який знаходиться на лівому березі Дніпра, приходили на виставу в ляльковий театр у центрі міста. Аби мінімізувати такі незручності, керівництво театру звернулося з проханням в назві уточнити місце розташування закладу”, - повідомила голова постійної комісії Київради з питань культури Вікторія Муха.

Також планується перейменувати “Експериментальну майстерню “Театр маріонеток”. Із назви пропонується вилучити “експериментальний”, адже відповідний театр створено понад 20 років тому і за цей час він довів, що може працювати як повноцінний заклад культури — наголошує керівництво театру. Таким чином театр може отримати нову назву — “Театрально-видовищний заклад культури “Творча майстерня “Театр маріонеток”.

Проект рішення ще розглядатимуть на пленарному засіданні Київради. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]