Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Гідравлічні випробування на мосту імені Патона продовжуються

06 липня 2020 року, 17:22

Під час підготовки теплоенергетичного комплексу до наступного опалювального сезону КП «Київтеплоенерго» щороку проводить гідравлічні випробування. Це єдиний спосіб діагностики тепломереж із метою своєчасного виявлення «слабких» місць трубопроводів і ремонту проблемних ділянок. Наразі на гідравлічну міцність випробовуються тепломережі зони теплопостачання ТЕЦ-5, зокрема на мосту імені Патона. Про це повідомили у комунальному підприємстві.

З початку проведення планових випробувань на мосту імені Патона фахівці ліквідували 11 пошкоджень трубопроводу. Для цього виконуються верхолазні роботи із застосуванням електрозварювального устаткування.

Тепломережа під мостом Патона забезпечує теплом житлові масиви Русанівку і Березняки. Магістральний трубопровід експлуатується 58 років – із 1962 року. Його діаметр – 600 мм.

Під час проведення ремонтних робіт рух транспорту на мосту імені Патона не обмежується. Послугу з гарячого водопостачання до будинків буде відновлено після завершення випробувань, які триватимуть до 15 липня включно.

Гідравлічні випробування тепломереж є обов’язковою умовою підготовки теплоенергетичного комплексу до наступного опалювального сезону. Це визначено Правилами з підготовки теплових господарств до опалювального періоду від 10.12.2008 № 620/378. Цього року випробування розпочалися пізніше, ніж зазвичай, через карантинні обмеження у зв’язку з поширенням COVID-19.

Нагадаємо, перелік будинків, де тимчасово відсутнє гаряче водопостачання через гідравлічні випробування, – на сайті «Київтеплоенерго».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]