Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Громадськість зможе приймати участь в роботі робочих груп

25 березня 2015 року

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків було підтримано проект рішення щодо залучення громадськості до роботи колегіальних органів.  

Як зазначили члени комісії, останнім часом почастішали випадки утворення Київським міським головою та виконавчим органом Київради (КМДА) колегіальних органів, до персонального складу яких включаються виключно посадові особи міськдержадміністрації, райдержадміністрацій та комунальних підприємств. 
Проте, представників громадськості та депутатів Київради до складу подібних колегіальних органів не включають. «Це не відповідає задекларованим міським головою Віталієм Кличком принципам публічності та участі громадськості у роботі. Зокрема, такі робочі групи були створені і у двох сферах, які найбільш турбують мешканців столиці: розміщення МАФів та протидія корупції у закладах охорони здоров’я», - зауважили депутати-члени комісії.
Відповідний проект рішення буде винесений на одне з найближчих засідань Київради. В цьому рішенні будуть прописані правові підстави для включення міським головою та виконавчим органом Київради (КМДА) до складу утворених ними колегіальних органів представників громадськості у кількості не менше 1/3 від загального складу.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на дві постійні комісії: з питань регламенту та депутатської етики й з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]