Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Громадський бюджет-2 об’єднав уже близько 7 тисяч активних киян (+відео)

10 липня 2017 року, 15:02

Цього тижня завершується термін подання проектів до Громадського бюджету-2, які реалізовуватимуть за рахунок міського бюджету наступного року. Подати проект можна до 24:00 15 липня 2017 року. На цьому наголосив на сьогоднішньому традиційному прес-брифінгу перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Ми очікуємо, що останній тиждень буде найактивнішим щодо поданих проектів. Нагадаю, що на реалізацію громадських проектів на наступний рік передбачено 100 мільйонів гривень», – сказав Геннадій Пліс та закликав громадян активніше подавати проекти, а киян – долучатися до попереднього збору підписів на сайті.

За інформацією першого заступника директора Департаменту фінансів Олександра Кореня, сьогодні подано вже понад 200 проектів. Частина з них пройшла попередній збір підписів і направлена на експертизу до відповідних структурних підрозділів.

За прогнозами радника першого заступника голови КМДА, голови комісії Центру розвитку інновацій НаУКМА, головного експерта групи «Е-демократія» Реанімаційного пакету реформ Сергія Лобойка, до кінця тижня кияни внесуть на розгляд щонайменше півтисячі проектів.

«Це досить простий механізм, який має позитивну репутацію серед громадськості. Кілька тижнів тому було створено спеціальну групу для підтримки цього процесу. Автори проектів першого Громадського бюджету ділились своїм досвідом із цьогорічними авторами. І це об’єднало вже близько 7 тисяч активістів», – запевнив Сергій Лобойко. 

Він звернув увагу на те, що триває не просто конкурс проектів, а працює дієвий механізм об’єднання людей і їхнє навчання до самоврядування. Так, із кожного зареєстрованого проекту створено спільні групи однодумців – від 50 до 100 осіб, які хочуть співпрацювати.

Олександр Корень звернув також увагу й на ті проекти, що знайшли найбільшу підтримку киян раніше та реалізуються цього року.

«Минулого року було відібрано 62 проекти, з яких 3 повністю реалізовані та ще 4 – практично на завершальній стадії. Інші на різних стадіях. Щодо деяких уже проведено торги і відбувається закупівля товарів чи робіт. А ще в 10-ти випадках із технічних причин виконання ще не розпочато», – повідомив перший заступник директора Департаменту фінансів КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]