Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ілля Сагайдак: «Ми плануємо замінити всі старі зупинки на нові – «розумні» та автономні»

05 квітня 2016 року, 16:03

Міська влада планує замінити старі зупинки наземного міського транспорту на нові – «розумні» та автономні. Про це сьогодні зазначив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак під час презентації «розумної» автономної зупинки, що відбулася за участю мера Києва Віталія Кличка та директора КП «Київпастранс» Сергія Майзеля.

 Ілля Сагайдак розповів, що перша інноваційна зупинка є автономною, адже вона облаштована панелями сонячних батарей на даху для генерації електроенергії та блоком акумуляторів для накопичення електроенергії від сонячних батарей. Крім того, тут встановлений спеціалізований контролер, який керує процесами зарядки, енергозбереження та витрат енергії.

 Інформаційне електронне табло на винесеній опорі керується через автоматизовану системи диспетчерського управління «Київпастрансу» і відображає дані про рух транспорту та час його прибуття на зупинку, а також іншу інформацію для зручності громадян.

 «Нові автономні та «розумні» мобільні зупинки не просто захищають пасажирів, які чекають на транспорт, від вітру, дощу чи сонця. Тут можна також зарядити телефон, скористатися безкоштовним wi-fi, ознайомитися з розкладом руху автобусів. Такі зупинки врешті-решт замінять давно застарілі конструкції радянського зразка. Інноваційні зупинки швидко встановлювати, бо вони не потребують підключення до електромережі – використовується сонячна енергія. Також, на цих зупинках не буде ніяких магазинів», – наголосив Ілля Сагайдак.

 Як повідомили в КП «Київпастранс», на даний момент в столиці 2 574 зупинок громадського транспорту, із них облаштовано павільйонами очікування – 1196, зупинковими комплексами – 664. Решта зупинок потребують облаштування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]