Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку карантину інспектори Департаменту охорони культурної спадщини здійснили 66 перевірок

20 травня 2020 року, 15:46

Із березня спеціалісти відділу інспекції Департаменту охорони культурної спадщини КМДА здійснили 66 перевірок об’єктів. Про це повідомив директор департаменту Олександр Никоряк.

«Дотримуючись карантинних заходів, інспектори департаменту продовжували і продовжують свою роботу навіть під час карантину. Було здійснено 66 перевірок, за результатами яких складено 19 приписів щодо порушення пам’яткоохоронного законодавства, 9 актів – про вчинення адміністративного правопорушення та складено 8 постанов про накладання фінансових санкцій. Серед них, до речі, й постанова про накладання штрафу на Фонд держмайна за недотримання законодавства у сфері охорони культурної спадщини при утриманні будівлі Гостиного двору», – повідомив Олександр Никоряк.

Він додав, що окрім Гостиного двору серед проінспектованих об’єктів є й такі відомі як: будинок на вул. Межигірській, 33/19, забудова на вул. О. Гончара, 69, на вул. Б. Хмельницького, 32, вул. Нижньоюрківська, 9, вул. Хрещатик, 44, будинок Сікорського на вул. Ярославів Вал, 15-Б тощо.

Нагадаємо, що у 2019 році інспекція Департаменту охорони культурної спадщини здійснила 216 обстежень об’єктів культурної спадщини на предмет дотримання чинного пам’яткоохоронного законодавства при їхньому використанні, за підсумками яких складено та направлено 130 приписів, 26 актів про вчинення правопорушення, 19 постанов про накладення фінансових санкцій за порушення законодавства у сфері охорони культурної спадщини.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]