Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Керівників комунальних підприємств у сфері житлово-комунального господарства обиратимуть на відкритому конкурсі

23 грудня 2016 року, 15:10

Сьогодні відбулося перше засідання комісії для конкурсного відбору кандидатур на посади керівників підприємств, що знаходяться у підпорядкуванні Департаменту житлово-комунальної інфраструктури. Таким чином призначення керівників міських комунальних підприємств здійснюватиметься на умовах відкритого конкурсу.

Склад комісії затверджено розпорядженням Київського міського голови від 9 грудня 2016 року № 1184. Згідно з документом, до складу комісії увійшли депутати Київської міської ради, представники Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг, громадських організацій та інші.

На першому засіданні головою комісії обраний заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, секретарем комісії – депутат Київради Валерій Гуманенко.

«Обрання керівників підприємств у сфері житлово-комунального господарства має здійснюватися шляхом відкритого публічного конкурсу, де громадськість може оцінити кваліфікаційний рівень кандидатів. Мова йде про обслуговування та ремонт житлового фонду, вивезення сміття – життєво важливі для міста процеси. І фахівці, які забезпечують цю роботу, повинні мати належний рівень знань, досвіду та відповідальності за свою роботу. Наша комісія обиратиме кандидатів на керівні посади підприємств Департаменту житлово-комунальної інфраструктури. Директорів підприємств районного підпорядкування обиратимуть відповідні конкурсні комісії районів», – заявив Петро Пантелеєв.

Положення про конкурсний відбір кандидатур на посади керівників суб’єктів господарювання комунального сектора економіки в місті Києві затверджене рішенням Київської міської ради від 21 липня 2016 року № 786/786. Відповідно до рішення, серед вимог до кандидатів на керівну посаду підприємства необхідні: вища освіта, досвід управління на підприємствах, установах, в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, вільне володіння державною мовою та інші.

Також для кандидатів діє низка обмежень, перелік яких можна знайти у тексті рішення КМР.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]