Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ фінансуватиме ремонти будинків, у яких створено ОСББ

05 березня 2019 року

Київ фінансуватиме ремонти будинків, у яких створено ОСББ

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської депутати прийняли рішення, відповідно до якого будинкам, де створено ОСББ місто надаватиме кошти на проведення ремонтних робіт.

Відтак, столиця фінансуватиме ремонтні роботи та роботи з термомодернізації конструктивних елементів багатоквартирного будинку. Однак, така можливість надається лише раз для одного об’єкту.  Від киян вимагається лише створити ОСББ, оскільки підтримка надаватиметься лише після державної реєстрації об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

«До уваги обов’язково буде братися вік будинку. Розрахунок суми підтримки ОСББ розраховуватимуть за такою формулою: 250 гривень необхідно помножити на загальну площу будинку та на вік будинку. Коефіцієнт віку будинку розраховується кожні 10 років», - зазначив співавтор даного рішення, депутат Київради Олег Костюшко.

Кошти підтримки ОСББ спрямовуються виключно для здійснення реконструкції, реставрації, проведення капремонтів та технічному переоснащенню спільного майна. Жодним чином вони не підлягають розподілу між співвласниками будинку.

«Цим рішенням ми не лише покращимо якість житлового фонду столиці, але й будемо стимулювати киян брати відповідальність у свої руки та ставати справжніми господарями свого дому»,  – наголосив Олег Костюшко.

Головними розпорядниками коштів на підтримку ОСББ будуть районні державні адміністрації. Саме до них потрібно звертатися Голові правління об’єднання для отримання відповідної фінансової допомоги.

Рішення підтримали 85 депутатів Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]