Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ готовий приймати Євробачення-2017

21 липня 2016 року

Київ готовий приймати Євробачення-2017

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Національної телекомпанії України та Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні у 2017 році Пісенного конкурсу Євробачення.

“Мета цього рішення — інформування Національної компанії України та Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні Євробачення-2017 про готовність Києва виступити у ролі міста-господаря пісенного конкурсу. Адже саме в столиці є всі необхідні організаційні та фінансові ресурси, інфраструктура європейського рівня відповідно до вимог Європейської мовної спілки, а також досвід проведення масштабних міжнародних заходів”, - розповіла депутат Київради Вікторія Муха.

У Києві є два аеропорти, і саме столиця має найкраще авіасполучення з іншими містами та країнами Європи та світу. Також у Києві розташована достатня кількість готельних номерів різного рівня та хостелів, які зможуть прийняти гостей фестивалю. У місті розвинена транспортна інфраструктура, є UBER, що вийшов нещодавно на ринок Києва і близько знайомий європейцям.

Крім того столиця може представити понад 4 тисячі об’єктів історико-культурної та архітектурної спадщини, серед яких 2 об’єкти культурної спадщини ЮНЕСКО. У місті є майже чотири сотні парків та скверів, 76 театрів, понад 140 музеїв, більше сотні галерей, іподром, дельфінарій, зоопарк.

Нагадаю, Київ за проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017 змагається із Дніпром, Львовом, Одесою, Харковом та Херсоном

Відповідне звернення підтримали 88 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]