Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ і Тайвань планують налагодити партнерство

22 вересня 2016 року, 12:32

Київ і Тайвань розглядають можливості для налагодження повноцінного партнерства. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, розповідаючи про результати зустрічі з представниками організації «Київ-Тайбейська ініціатива» та ділової громади Тайваню. Першим кроком до такої співпраці можуть стати транспортні напрацювання. Київ, зокрема, зацікавлений у «екобусах» – автобусах, які працюють від електричного живлення. Проект може бути реалізований спільно з тайванськими компаніями, що вже мають успішний досвід роботи в цьому напрямі.

«Цьогоріч місто планує закупити значну кількість трамваїв та тролейбусів. Ми із задоволенням замінили би їх сучасним екологічним транспортом, якщо це було б економічно ефективно», – розповів Геннадій Пліс. Особливо цікавою він вважає можливість часткового або повного виготовлення таких «екобусів» у Києві – для цього, на його переконання, є достатньо зацікавлених виробників та потужностей.

«Наше завдання – не просто привабити інвестиції у якусь галузь. Ми повинні максимально залучати свої компанії, мотивувати їх, підтримувати, – висловив переконання Геннадій Пліс. – Це особливо актуально з огляду на те, що дуже багато наших фірм виробляють продукцію не для місцевого ринку, а для європейського та світового. Це говорить про їхній високий рівень».

Перший заступник голови КМДА також наголосив, що Київ завжди зацікавлений та готовий підтримувати ті взаємовигідні пропозиції, які дозволять розвивати місцеву економіку та працюватимуть на благо киян.

«Передусім ми зацікавлені у тих проектах, які дозволять грамотно облаштовувати наше місто, не порушуючи його історичну красу», – підкреслив Геннадій Пліс. Він зазначив: за каденції Віталія Кличка місто розраховується з боргами та має послідовно зростаючі економічні та бюджетні показники.

«Це означає, що ми стабільні, а отже надійні партнери для тих компаній, які готові працювати на майбутнє», – додав Геннадій Пліс.

Під час зустрічі тайванські гості розповіли, що мають особливий інтерес до транспортної та енергоефективної галузей.

«Напрацювання, які ми маємо, можуть привести в Україну інвестиції, які нам доступні. Ми можемо не обмежуватися лише цими сферами, і готові бути партнерами та просто інвестувати. Але не менш цікаво для нас працювати з місцевими потужностями. Ми знаємо, що Київ має значний потенціал, і хотіли б переконатися у цьому особисто», – розповів тайванський бізнесмен Хуа Чи.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]