Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ і Тулуза зацікавлені в багатовекторній співпраці – Микола Поворозник

20 квітня 2017 року, 10:18

Київ і Тулуза посилять співпрацю в галузях охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, освіти та культури. Про це йшлося під час зустрічі заступника голови КМДА Миколи Поворозника з представниками делегації міста-побратима Тулузи на чолі з Уповноваженим муніципальним радником її мерії Aвівом Зонабендом.

«Французькі економісти висловили зацікавленість деякими основними проектами житлово-комунального господарства української столиці. Не менший інтерес їхні співвітчизники виявили також у поглиблені співробітництва з Києвом у медичній, економічній, культурній, адміністративній, освітній сферах», – розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, кілька спільних проектів реалізують уже цього року. Зокрема, передбачено підписання п’ятисторонньої угоди в області хімії між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Тулузьким університетом Поля Сабатьє, мерією Тулузи, Київською міською державною адміністрацією та Посольством Франції в Україні. Наступним кроком стане Міжнародна наукова конференція з хімії «Київ-Тулуза», що відбудеться з 4 до 8 червня.

«Окрему увагу в рамках співпраці приділено охороні здоров’я. Так, на кінець червня заплановано навчальний візит лікарів із Києва до Тулузи, під час якого вони пройдуть стажування, з метою обміну досвідом у лікуванні ВІЛ/СНІДу та онкологічних захворювань, особливо що стосується лікування раку щитовидної залози, оскільки ми зіштовхнулися з цією проблемою після аварії на ЧАЕС. Окрім того, в рамках співпраці між містами плануємо почерпнути якомога більше досвіду в питаннях кардіологічної допомоги та створення центру екстреної медичної допомоги Емердженсі», – зауважив Микола Поворозник.

Тулузька сторона також виявила бажання зробити подарунок українській столиці до Дня Києва – відправити графіті-художника для створення в травні художнього муралу в столиці.

 

Довідково.

За інформацією Управління міжнародних зв᾽язків, Тулуза є порідненим містом Києва з 9 червня 1975 року – з моменту підписання угоди «Про дружні зв’язки між містами Київ (СРСР) і Тулузою (Франція). Із цього часу співробітництво знайшло своє втілення в обміні делегаціями представників міст, спеціалістів різних галузей міського життя, туристськими групами, колективами художньої самодіяльності, спортсменами, представниками науки, техніки, мистецтва, літератури, в проведенні різноманітних виставок.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]