Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ ініціює заснування ордену Тараса Шевченка

12 листопада 2019 року

Київ ініціює заснування ордену Тараса Шевченка

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке передбачає становлення державної нагороди– «орден Тараса Шевченка». З відповідною ініціативою КМР звернулася до Верховної Ради України.

У березні 2019 року українці відзначили 205-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Він – класик української літератури, геніальний поет і художник, нескорений борець за волю України.

На сьогодні державної нагороди, яка б вшановувала пам'ять видатного українського діяча, не існує. Тому встановлення ордену Тараса Шевченка буде відповідати пріоритетам державної політики у сфері збереження культурної спадщини та естетичного виховання громадян – вважають ініціатори проекту рішення. Адже вшанування генія українського народу не повинно звужуватися лише встановленням пам'ятників, найменуванням вулиць, бульварів чи площ.

Рішення підтримали 76 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]