Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ має намір впровадити концепцію нульової смертності в ДТП

06 липня 2016 року, 12:44

Київ має намір впровадити концепцію нульової смертності в ДТП. Про це повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Він зауважив, що смертність у результаті ДТП залишається однією з найважливіших проблем безпеки і ключовою причиною смертності, травматизму та інвалідності. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, понад 1,2 мільйони людей у всьому світі гинуть щорічно в ДТП, і ще близько 20-50 мільйонів отримують травми. У більшості районів світу ця епідемія дорожньо-транспортного травматизму продовжує зростати.

Заступник голови КМДА додав, що кількість аварій у Києві є максимальною в порівнянні з усіма іншими містами України, і про це свідчить щорічна статистика патрульної поліції (раніше – ДАІ).

«Протягом 2015 року в Києві загинуло 129 осіб, ще 1950 людей отримали травми. Дитячий травматизм зріс на 400 відсотків, загальна кількість ДТП у Києві в минулому році склала 35 812. Це в три рази більше, ніж у другій в цьому антирейтингу Одеської області. Ми маємо впроваджувати концепцію нульової смертності на дорогах. У цьому напрямку наразі активно співпрацюємо з Асоціацією безпеки дорожнього руху», – наголосив Олексій Резніков.

КМДА вже вивчає пропозиції Асоціації щодо переймання в цьому напрямку досвіду Голландії.

«Світовими лідерами за безпекою руху сьогодні вважаються 4 країни: Швеція, Данія, Великобританія та Голландія. Ми вже вивчаємо можливість впровадження в Києві голландської концепції нульової смертності в ДТП. Я вірю, що використовуючи досвід Голландії, адаптуючи принципи концепції до реалій нашої столиці, а в подальшому і країни в цілому, ми зможемо в досить короткі строки максимально наблизитися до нульового принципу, а в наслідку й вийти на нього повністю. Реалізація даної концепції у Києві може стати наочною демонстрацією ряду ефективних заходів із безпеки дорожнього руху, яка буде сприяти її поширенню на інші регіони задля збереження людських життів», – резюмував Олексій Резніков.

Він також розповів, що міська влада також займається розробкою проекту програми, яка буде спрямована, в тому числі, на посилення безпеки дорожнього руху.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]